Publisert den 3. desember 2023.

G13 med i sesongens Futsal-serie

Sesongens Futsal-serie ble i sparket i gang i helga på Otta, som første helg av i alt fire helger.

Kvam stiller lag i G13-serien (med spillere fra fire årskull på banen). Hver kamp varer i 25 minutter uten pause.
Futsal er hurtig spill innendørs, noen regler annerledes fra ordinær fotball og en mindre spretten ball som tvinger fram pasningsspill langs med bakken på små flater.

Resultater fra første helg:

• Otta - Kvam, 4-4
    • Etter en solid ledelse mot Otta , hentet de inn hele ledelsen og utlignet i de siste spillesekundene.
  • Kvam - Vestsida, 5-1
    • Jevnspilt, men med god kontroll i forsvaret og gode gjennombruddspasninger.
  • Kvam - Lillehammer 3, 1-6
    • Startet godt de første minuttene, så kommer en periode på fem minutter hvor vi mister markeringer og ligger under 5-0. Får opp igjen intensitet og markering og holder 1-1 de siste halvdel av kampen.

Futsal:

Futsal er den FIFA-anerkjente formen for småbanespill innendørsfotball (ordet er en sammentrekning av det spanske "fútbol sala"). Det spilles mellom to lag som hver har fem spillere på banen til enhver tid, med rullerende innbyttere og mindre ball enn fotball som er vanskeligere og mindre sprett.

Futsal er et teknisk spill
Forskning viser at regelmessig trening med futsalball innendørs gir raskere læring i teknikk og finter enn trening kun med vanlig fotball.

Futsal er et pasningsspill
Ballen spretter ikke langt vekk med et dårlig touch, og det er enklere å få i gang pasnings- og samspill og dermed også enklere å jobbe med spilleforståelse.

Futsal utvikler dine 1 vs 1 ferdigheter defensivt og offensivt
Med kun 4 utespillere pr lag, og liten flate vil alle spillerne komme i mange 1 mot 1 situasjoner i løpet av en kamp, og futsalarenaen vil i stor grad kunne styrke disse egenskapene.

Futsal forenkler trenerrollen
Futsal kan brukes til å øve på forsvars- og angrepsspill med få spillere og enkle bilder som også kan overføres til fotball for spillere som driver begge idretter.