Kvam IL

Historikk

Kvam idrettslag tar vare på det meste vi får inn av historisk materiale. Dersom du besitter notater, bilder, filmer eller annet stoff som omhandler idrettslaget, så blir vi veldig glade for å motta dette.
Målet er at sidene med historikk skal fylles opp med mer stoff i framtida.

"SE HER"

"De som er interessert i å danne et idrettslag i Kvam, bes møte i Kvam Ungdomshus søndag den 9 de mars kl 7 em."

Ja, det var opptakten til Kvam IL. Plakaten hadde Nils N. Ringdal fått i oppdrag å henge opp på telegrafstolpen ved hotellet. Året var 1919.

Den første startkapitalen ble anskaffet på en korgfest i april 1919. Av pengene ble det kjøpt inn fotball, stoppeklokke, kule, spyd og diskos. Per Smed-lykkja ble plassen hvor de idrettslige aktivitetene gikk for seg.

Siden dette har Kvam IL holdt det gående innenfor flere idretter. Ski, friidrett, håndball, fotball, orientering, trim, allidrett og sågar alpin har vært aktiviteter laget har tilbudt sine medlemmer. Det har gått litt i bølger, men vi kan vel trygt slå fast at det er fotballen som har vært de største idretten i storparten av disse årene. Kvam stilte et slagkraftig lag fra midten av 1950-åra og en 10 årsperiode framover.
Skigruppa hadde sine aller beste år på 1960- og 70-tallet, men viser i dag at de gode årene kan være på vei tilbake. Det samme kan sies om håndballgruppa som øker sin aktivitet.

Fotballen som har samlet veldig mange av bygdas folk gikk tildels motsatt vei. Yngres avdeling blomstrer, men det ble mer og mer vanskelig å stille eget seniorlag. Det førte til at Kvam og Vinstra gikk sammen om å danne Fron Fotballklubb. De spilte sine første kamper i 2003. Fra 2009 var Kvam IL tilbake meg eget lag i seriesystemet.

De siste årene har både sykkel og folkehelseaktivitet sett dagens lys.

Jubileumsboka til Nils N. Ringdal, Kvam idrettslag 50 år 1919-1969 kan du lese i sin helhet her.

Dersom du er interessert i å lese samt se mange bilder fra Kvam IL sin historie, så er jubileumsboka "Kvam Idrettslag 75 år" fortsatt å få tak i. Ta i så fall kontakt med Daglig leder.

Første lagbilde, 1946.

Bak fra venstre: Hans Werge Haugen, Thor Johan Haugen, Trygve Kolloen, Jens Storbakk, Gunnar Berg Karlsen
Midten fra venstre: Sigurd Øvermo, Arvid Jensen, Bjarne Tangen
Foran fra venstre: Halvdan Klevstadberget, Emil Borgvang, Ivar Nordlien

Du finner mange filmer fra Kvam IL på vår YouTube kanal
Klikk her 

Hovedsponsorer

Gullsponsorer

Sølvsponsorer

Bronsesponsor

Drevet av Kompani Kvam © Copyright 2021 Kvam Idrettslag
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram